Βοτανικός Κήπος Ζέλιος Γη | Botanical Garden Zelios Gi

Nafpaktos, Greece

Επικοινωνία


Μόλις πέντε λεπτά από την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» μπορείς να συναντήσεις τον βοτανικό κήπο «Ζέλιος ΓΗ».

Έναν μικρό επίγειο παράδεισο όπου με μεράκι, ξεχωριστή καλαισθησία και μετά από μια δεκαετία εργασιών, δημιούργησε η οικογένεια Ζέλιου.

Βρίσκεται μόλις 25 χιλιόμετρα από τη γραφική Ναύπακτο και 20 χιλιόμετρα από το ιστορικό Μεσολόγγι στην τοποθεσία «Αηδόνι» της περιοχής Χάλκειας, του Δήμου Ναυπακτίας.

Από την είσοδό του στην κεντρική πύλη του κήπου αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης πως πρόκειται για ένα μοναδικό και ιδιαίτερο χώρο με τις εικόνες και τις μυρωδιές των φυτών να σε μαγεύουν.

Συνολικά σε 100 και πλέον στρέμματα γης δίπλα στον ποταμό Εύηνο, απλώνεται ο Βοτανικός κήπος «Ζέλιος ΓΗ», περιλαμβάνοντας περίπου 3.500 φυτά σε 6 θεματικούς κήπους.

Αρωματικά, φαρμακευτικά, αρτυματικά βότανα, κοινά και σπάνια είδη της ελληνικής χλωρίδας αλλά και κηπευτικά, έχουν το καθένα τους, μια ξεχωριστή θέση στο κήπο.

Ο κήπος, εκτός από το ότι είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και πνευματικής ηρεμίας, έχει και τον επιμορφωτικό του χαρακτήρα, καθώς όλα τα φυτά που καλλιεργούνται έχουν την ιστορία τους. Στον χώρο υλοποιούνται βιωματικές δράσεις σχετικά με την αγγειοπλαστική και την κατασκευή χυτών αντικειμένων αλουμινίου, από εξειδικευμένους τεχνίτες που γνωρίζουν τα μυστικά της τέχνης. Στο κέντρο του κήπου, δεσπόζει ο γυάλινος πύργος της ανακύκλωσης, ο οποίος και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα των επισκεπτών. Κατασκευάστηκε σε μόλις δύο χρόνια, εξολοκλήρου από τον Βασίλειο Ζέλιο και χρειάστηκε περίπου 12.500 γυάλινα μπουκάλια. Σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία της επίσκεψης είναι ξεχωριστή και μένει αξέχαστη στον επισκέπτη του βοτανικού κήπου «Ζέλιος ΓΗ».
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόνταΌνομα επιχείρησης Βοτανικός Κήπος Ζέλιος Γη | Botanical Garden Zelios Gi
Διεύθυνση Αηδόνι Γαβρολίμνης, Ναύπακτος – 300 14, Nafpaktos, Greece
Τηλέφωνο 00302634045771
Διεύθυνση e-mail info@zeliosgi.gr
Ιστοσελίδα https://www.zeliosgi.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Απαιτείται είσοδος

Πρέπει να συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.

Σύνδεση

Τοποθεσία Σε πλήρη οθόνη